Followers

Wednesday, 17 August 2016

RESORT WORLD KIJAL (DULU DIKENALI HOTEL AWANA KIJAL) -TEMPAT FEVERET UTK RELEX WEEKEND

SALAM...

ni last 2 weeks punya cerita... sebenarnya dari hari raya lagi diknani duk ajak mama n papa gi hotel..nak mandi kolam katanya..tapi agak2 lah kan raya kot...huhuhu...memang xder nye lah kitorang ikut... pas dah masuk kerja..hari2 balik keje mesti diknani duk tanya... "kita gi hotel ke mama?" weekend pun sama...asal ajak keluar gi makan or jalan pun dia tanya.. "nak gi hotel ke mama?" patploh kali dia duk ulang ayat sama... kesian pulak aku dengar... almaklumlah budak2 kan...xsmpai hati lah pulak... 

ok..kebetulan minggu tu husband free... pakat ngan husband booking hotel..buat surprise diknani...hahaha..dah kata duk ganu kan..xdernye nak ke Kuala Lumpur... paling dekat n hotel yg paling best adalah RESORT WORLD KIJAL..KEMAMAN.. mmg hotel feveret kitorang anak beranak..tahun ni ajer pun dah 4kali kitorang tdo sana..bahahaha..nampak tak hakak puji... hopefully management RESORT WOLRD KIJAL baca..kot2 dapat tdo free or discount rate..kahkahkah... ok berangannnn...

kitorang stay satu malam jer..just nak relex2..layan diknani...sambil2 rest dari keja... kebetulan pulak..sabtu tu ada event Sambutan Hari Raya Menteri Besar..semua GLC or badan2 berkanun n jabatan2 dibawah kerajaan negeri terlibat...pagi tu pergi jaga booth dulu..tengahari tu mintak ngan boss nak balik awal sebab nk gerak gi Kemaman..

almaklumlah dah tengahari..ding dong ding dong... dekat pukul 3 baru kitorang gerak.. masa nie dah risau dah..aisehhh..sian diknani kalau sampai lewat nie xsempat lah nak mandi kolam petang tu...dan2 sampai kat hotel dalam pukul 6 petang...pas checkin terus bawak diknani pergi mandi kolam..muahaha...beg2 semua dalam kereta lagi..pas mandi baru nak hangkut segala beg...hahhh..nampak..demi diknani tersayang...

alhamdulillah sempat diknani mandi lam 45minit..pastu aku ajak naik bilik..sebab dah nak maghrib..xbest lah duk main kat luar lagi time2 cenggini... 

 amboiii kemain happy diknani..seronok rasanya bila tengok anak happy...anak punya pasal kan..





 sambil tunggu diknani mandi..mama pun relex2...tenang jer rasa dapat lari jap dari kerja..rasa macam nak terjun skali main air tapi fikir baju semua masih kat dalam kereta..terus cancel niat nak mandi..hewhew..takper..besok pagi pas breakfast mmg dah plan nak mandi kolam skali..muahaha.. 

ok..dah mandi..amik beg bagai...terus masuk bilik...skali lagi memang rezeki diknani..hahaha..masuk jer..tengok2 dapat bilik yg best... sebab bath tub dia duk kat dalam...bilik pun besar dari yg sebelum nie kitorang dapat..(sebelum ni pun mmg ada bath tub tapi yg biasa n dalam bilik air)...maybe sebab kat terengganu besok dah kerja..jadi bilik mungkin banyak kosong lagi...yahooo... hakak suke!!!


yeay!!!! hahaah mama pun excited.. siap ada beranda lagi..kemain malam2 duk lepak ngan husband sambil minum air..fuhh mmg betul2 relex.. diknani apa lagi...sambung mandi lam bath tub pulak...hahaha..mmg happy lah diknani..puas hati dia...

 
 besok pagi nya tu...awal kitorang bangun sebab nak breakfast cepat2 pastu nak terjun kolam..bahaha...kan nanti kul 12 dah nak checkout.. tu lam gambar diknani tgh makan sosej hahaah..sempat ajer dia bawak kluar... pas kenyang terus naik bilik salin baju..masa tu mmg awal lagi..kolam bukak kul 9...dan2 9 lebih sikit kitorang dah ada depan kolam..kahkah..kemain lagikan..mama ngan papa yg terlebih excited... padahal mandi kat kolam budak2 je pun..tapi best sebab dapat main slide bommm masuk lam air..heaven giler..kahkahkah..dengan orangnye xramai dalam dua tiga family jer mandi masa tu... ok..sebab mak pak mandi jugak..makanya..xder gambor pagi tu..hihihi.. best wooo

dah puas mandi balik bilik..siap2 n kemas2 untuk checkout..


 nampak muka happy diknani..bahagia rasanya dapat buat anak happy...mama n papa sayang diknani sangat2 tau... <3 <3 <3

 bye2 RESORT WORLD KIJAL..nanti ada rezeki diknani datang lagi..


ok..next time..bila mama n papa free..kita pergi jalan2 tdo hotel lagi eh sayang..almaklumlah cuti mama xbanyak..GLC kennn..macam swasta uollsss...kene jimat2 cuti..hewhew..

 daaaaa



MAMA ILA
 

7 comments:

  1. puas hati dan seronok tgk anak happy kan.huhu...Thaqif pun lama dok request nak mandi kolam, xsempat lagi nak tunaikan permintaan dia.

    ReplyDelete
  2. wah. cantik
    blom pernah menginap di awana kijal :)

    ReplyDelete
  3. wahhh cantiknye.. damai jek.. Happy bila tengok anak2 happy kan...

    Lama xbukak blog.. mommy sihat ke?

    ReplyDelete
  4. wahhh... bestnya tgk dik nani berendam dlm pool...

    nmpk best hotel awana kijal.. bila lah akak nak jejak sana...hehe

    ReplyDelete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  6. RINDU adik & ila.. pekabar you all??? :)

    ReplyDelete