Followers

Wednesday, 31 May 2017

KOREA - DAY 2 - JOM RASAI PENGALAMAN SKI & SALJI DI SUHU -10.7 CELCIUS DI YONGPYONG SKI RESORT

SALAM RAMADHAN KE-6

-YONGPYONG SKI RESORT-


Pagi2 lagi kitorang dah siap2...sebab nanti kitorang nak try dan rasai sendiri pengalaman bermain ski dan salji. Kalau korang nak tahu terdapat lebih kurang 5 resort ski terbesar di Korea dan salah satunya ialah YONGPYONG SKI RESORT. Mula2 sampai memang tergamam jap..hahaha cantik sangat view dia...so entry kali ni memang banyak gambar2..hihii

sebelum kita ke tempat bermain ski..moh ler breakfast dulu... breakfast ni dah termasuk dalam pakej hotel... terbaekk breakfast dia...sedap!

sedap wehhhh..makan sekali ngan sayur apa ntah tu..sedappp... ada yougurt..yakult..roti bakar + jem (yg nie siap boleh mintak tambah), buah, telur hancur..fries..huhuu heaven pagi2 dapat makan camni..

 pagi2 lagi dah xtahan sejuk...hahaha...atas ni mmg sejuk lebih sikit sebab dia kawasan bukit. Ni duk semeja ngan ain n hidayat..rinduuu..haritu sempat tau kitorang jumpa and makan sama2 masa diaorg datang holiday kat Terengganu..thank korang..dapat lepaskan rindu.. ok..baju yg kitorang semua pakai ni adalah pakaian khas untuk ke tempat ski..sebab dia tahan sejuk dan kalis air..ni pun kitorang sewa..huhuu alang2 sampai kannn...jadi bila kena salji..baju xbasah so..xder lah sejuk ketar2..kasut pun kitorang sewa khas..sebab salji tebal..kalau kita pakai kasut biasa..nanti kasut basah..ngan cuaca sejuk..mahu biru kaki nanti..hahaha

ahli group: makan...makannn puas2..muahahha..kemain bersungguh2 masing2 makan..

keluar jer dari lobby nak ke bas...nahhhhh..ya ampunnnn..sejuk angat!!! suhu masa ni -5'C ..muka tahan sejuk tu..nak senyum pun rasa pipi n mulut beku hahaha..
first time tengok salji..excited masing2...yeay!!! salji!!  hah..lam beg tu ada baju kasut semua benda untuk salin nanti pas main..sebab nanti nak kena pulangkan baju n kasut yg disewa tu.. lagipun kitorang dah siap2 checkout lepas breakfast tadi.

ni dekat parking hotel..nyamannn jer rasa..sejukkk

ok..sampai jer kat tempat ski..kitorang diberi pilihan samada nak cuba main ski..atau nak naik cable car ke puncak bukit..utk lihat pemandangan..kat atas tu pun ada org main ski..tapi yg ni semua yg dah pro..sebab berbukit dan curam... kat atas nie jugak pernah menjadi tempat penggambaran Winter Sonata..so..kami decide untuk naik ke puncak n rasai naik cable car sambil lihat pemandangan kawasan ski n salji... ada separuh dari group diaorg nak try ski..tapi nak tahu..huhuu..diaorg cakap menyesal xikut kitorang naik kat puncak..lagi best woooooo....percayalahhh

 ni my husband ngan salah sorang tour guard kitorang..sangat best tau diaorang..erkk tengah duk type ni..lupa pulak nama dia...hahaha...yg tour guard perempuan dia tunggu sebahagian group yg nak cuba ski..

weee...cantik kann view dia...

 muka excited...hahaha

sampai jer kat atas..nahhhhhh... suhu -10.7C..mulalah masing2 duk ketar2 jalan kahkahkah

moh ler kita pergi melawat kawasan..huhuhu.. skali keluar jer dari pintu..angin dia..ko rasa nak terbang wehhh..gila kuat..dah ler kasut berat..jalan dah cam robot..tapi sib baik lah sewa kasut ngan baju..sangat2 membantu..sbb sejuk sangat2..kasut nie sangat tebal..kaki mmg xrasa sejuk or kebas langsung.. tapi mula2 jer..lepas tu dah pandai cari port yg terlindung sikit..so boleh main salji amik2 gambar lagi..tapi serius..sangat kuat angin dia skali ngan sejuknya..mata jadi berat..hidung pedih..macam nak terbang wehh..dupdap2 rasa kut terbang...mau xbalik Malaysia..

tadaaaa....cantik kannnn view dia...memang xde edit2 gambar kat atas nie..memang gambar original keadaan masa ni..


 hahhh..nampak kasut ni..berat yg amat..tapi berbaloiii pakai..xlicin,kalis air dan tahan sejuk


yg atas ni..yg dah pro main..sebab depan tu curam yg amat..ila pun tergamam..awat diaorg nie pandai sangat main hahaha..laju bebenor masing2 turun kut curam tu..

 hubby

cik isteri..







bukti lokasi penggambaran drama Winter Sonata

lepas kitorang dah puas amik gambar..xtahan sejuk dah..jom turun bawah..jumpa awok2 yg main ski..ada chance leh tumpang bergambar..hahaha


 wuhuuu..steady pak usup kita..pak usup nie best..kelakar..baik..kitorang yg muda2 nie buat dia macam ayah kitorang sepanjang kat sana..


itu saja cerita sepanjang kami di Yongpyong Ski Resort


ok..dah panjang lebar dah..gambar pun dah jenuh dah up kat sini... nanti jumpa next entry...daaaaa...



MAMA ILA

5 comments:

  1. sejuk betul kalau sampai -10 tu..kami pernah rasa sampai -5 je di Vienna ni

    ReplyDelete
  2. Cantiknya salji.. to grrrrr sejuk gigil.. sedangkan aiecond 16 pun xtahan nilagikan negatif

    ReplyDelete